Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΛΛΑΔΑΣ - Η.Π.Α.


3x3
Σύγχρονη Μουσική από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ


Μια νέα και άκρως ενδαφέρουσα διοργάνωση της μουσικής ομάδας
σπίζα το προσεχές Σάββατο στην Αθήνα.
Την προτείνω ανεπιφύλακτα, αγαπητοί συνοδίτες, καθώς μου αρέσουν οι ανατροπές που επιμελούνται με φαντασία και γνώση οι άξιες συνθέτριες Σ. Καμαγιάννη και Δ. Παναγοπούλου. Κι ακόμη η συναυλία αυτή είναι η ωραιότερη εναλλακτική λύση την παραμονή των "εθνικών εκλογών"!

Το καινούριο εγχείρημα της “Σπίζα” αφορά στη σύμπραξη συνθετών και εκτελεστών από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα, με στόχο τη δημιουργία και παρουσίαση νέων μουσικών έργων.
Τρεις συνθέτες από την Ελλάδα (Τιμ Γουόρντ, Σοφία Καμαγιάννη, Δώρα Παναγοπούλου) και τρεις από τις ΗΠΑ (Matthew Burtner, Linda Dusman, William Kleinsasser) συνθέτουν νέα έργα για τις ίδιες μουσικές δυνάμεις που περιλαμβάνουν φλάουτο, κλαρινέτο, κρουστά, ηλεκτρονικά.
Tα έργα είναι όλα ηλεκτροακουστικά, δηλαδή θα υπάρχει και ηχογραφημένο υλικό που θα ακούγεται από τα ηχεία.

Η πρεμιέρα των έργων αυτών θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 3 Οκτωβρίου 2009, στην γκαλερί taf (Νορμανού 5, Μοναστηράκι) με εκτελεστές τους Κατερίνα Τσεντς (φλαόυτο), Γιάννη Σαμπροβαλάκη (κλαρινέτο), Θόδωρο Μιλκόβ (κρουστά). Οι Αμερικανοί συνθέτες θα είναι παρόντες για να δουλέψουν με τους μουσικούς προς την τελική παρουσίαση των έργων αλλά και για να συμμετάσχουν σε ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.
Το αμερικάνικο κλιμάκιο θα διοργανώσει την παρουσίαση των ίδιων έργων στην Αμερική (Βαλτιμόρη & Σάρλοτσβιλ) στα μέσα Οκτωβρίου 2009, με αμερικανούς εκτελεστές αυτή τη φορά, και θα προσκαλέσει την ελληνική πλευρά να παρακολουθήσει τις εκτελέσεις και να συμμετάσχει σε μουσικά εργαστήρια και διαλέξεις που σχετίζονται με τη σύγχρονη ελληνική μουσική.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails