Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΛΑΘΡΟΚΑΠΗΛΟΙ ΚΑΙ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΗΣ "ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΠΙΣΤΕΩΣ"


Δεν απέσυρε απλώς την υπογραφή του από την κατάπτυστη "Ομολογία Πίστεως" ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας. Όπως δήλωσε στο romfea.gr οι συντάκτες και διακινητές του κειμένου τον παραπλάνησαν, ζήτησε συγγνώμη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με σχετική επιστολή του και χαρακτήρισε τους συντάκτες του κειμένου της «Ομολογίας Πίστεως», λαθροκάπηλους της αμωμήτου ημών πίστεως, αλλά και πλανεμένους.

Το θέμα, βέβαια, δεν είναι αυτή καθαυτή η υπογραφή, αλλά η δολιότητα όσων υποκινούν τους άλλους προς υπογραφήν. Και φυσικά η "λογική" που εισάγουν, ότι δηλ. όποιος δεν υπογράφει είναι αιρετικός!!! Αυτοί "οι καθαροί"!

Όποιος, λοιπόν, λέω, επιτρέψτε μου αγαπητοί συνοδίτες, δεν καταγγέλλει την αντιεκκλησιαστική πρακτική των υπογραφών και των "Ομολογιών Πίστεως" φέρει μεγίστη ευθύνη ενώπιον της Εκκλησίας, της οποίας θεωρεί εαυτόν μέλος.

Ελπίζω πως κάποιοι από τους "προοδευτικούς" θεολόγους θα ξυπνήσουν και θα στιγματίσουν όπως πρέπει αυτές τις άθλιες και φαρισαϊκές πρακτικές.


Χαρακτικό Σαράντη Καραβούζη

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εαν ένας επίσκοπος έπεσε θύμα οργανωμένης πλάνης (λέγεται ότι και άλλος επίσκοπος-πάνω απο το αυλάκι- δήλωσε ότι υπογράφοντας δεν είχε σκοπό να αμφισβητίσει την ορθοδοξότητα του Πατριάρχη αλλά παρεσύρθη απο την ευφορία που δημιούργησε αυτή η λαίλαπα),τότε φαντασθείτε πόσοι άλλοι απλοικοί και καλή τη πίστει, εκ των 5900, οδηγήθηκαν σ' αυτή την πράξη.Να χαρώ την "ομολογία των ομολογητών". Ιδεαλισμοί-ορθοδοξισμός-κατανόηση της πιστης κατα αντιστοιχία με τον Λ.Α.Ο.Σ. στην πολιτική σκηνή-φανατισμός-πνευματικά "προγκρομ"-κατάταξη στην αίρεση όσων δεν συμφωνούν με τους σύγχρονους "ομολογητές"....
Ο Σάλος.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΕΓΡΑΨΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΚΑΙ ΑΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, Ο ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ Γ.Δ. ΜΕ ΕΙΡΩΝΕΥΤΗΚΕ ΣΚΑΙΟΤΑΤΑ. ΘΥΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΣΗ ΑΞΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ. ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΘΑΥΤΗ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΔΗΛ ΟΠΑΔΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ. ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΥΤΗ ΔΗΘΕΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ. ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ. Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΕΙΟ,
ΟΡΚ

Ανώνυμος είπε...

Ο ξέχειλος φασισμός σου ΟΡΚ που σε κάνει να μιλάς για ποινική ευθύνη όταν αναφέρεσαι στην δημοκρατικότατη συλλογή υπογραφών είναι σε όλους εμφανής. Όπως και ο πανικός σου.
Οι αστείες δικαιολογίες του Γόρτυνος δεν πείθουν κανένα. Η δειλία του φαίνεται σε όλους ότι είναι η αιτία της απόσυρσης της υπογραφής.

Αντώνης είπε...

τι πάθαν οι ορθόδοξοι μάρτυρες του ιεχωβά;! τόσο τρέξιμο και μετά ένα τέτοιο σκάνδαλο; κρίμα

Ανώνυμος είπε...

ειναι για γελια και για φτυσιμο παραλληλα και οι δεπσοταδες και οι λαικοι που υπεγραψαν. ενας καλος εξομολογος δεν θα τους εβλαπτε. οσο για τουσ μητροπολιτες την ωρα της χειροτονιας τους ενωπιον του λαου εκαναν ομολογια πιστεως. την ξεχασαν. ο πειραιως πο διαφημιζει οτι ειναι αντρας με παντελονια πηγε και στη λαρισα να υποδεχθει τον πατριαρχη. δεν ειναι οξυμορο??με τοσα χρηματα που σπαταλησαν να τυπωσουν τα φυλλαδια που μοιρασαν θα εσωζαν καποια παιδια με καρκινο, η θα βοηθουσαν την ιεραποστολη.και ο ηγουμενος του μεγαλου μετεωρου ας κερασει ενα ποτηρι νερο τους κουρασμενουσ προσκυνητες που γεμιζουν τα παγκαρια της μονης.
καλη φωτιση και περαστικα

Ανώνυμος είπε...

Πάλι βρίζεις Παναγιώτη

sindesmos είπε...

Στην ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ πρωταγωνιστείς!!!
Όχι απλά καθημερινά. Κάθε ώρα!!!
Έλεος! Ποιος είσαι επιτέλους!

http://apotixisi.blogspot.com/2009/09/blog-post_25.html#comments


Ανώνυμος είπε...

Τυχικέ πήγαινε στο blog του Ανδριόπουλου. Εκεί να ξέρεις και θα σε θέλουν και θα τους θέλεις. Θα ταιριάζετε απόλυτα. Εδώ γιατί μας κουβαλήθηκες ρε "φίλε";
25 Σεπτέμβριος 2009 7:02 μμ
Ανώνυμος είπε...

Το blog του Ανδριόπουλου δεν το ήξερα. Τις τελευταίες μέρες το γνώρισα από σας. Απ'ότι βλέπω όμως, αν και δεν τον πάτε, τον παρακολουθείτε στενά.
Και μετά πάλι να πούμε και το άλλο. Άντε κι εγώ είμαι λάθος. Εσείς οι καλοί χριστιανοί έτσι θα βοηθήσετε για να δω την δική σας αλήθεια;
Με το ρε και το ξεκουμπίσου από δω και άλλες παρόμοιες εκφράσεις που χρησιμοποιεί και ο "αδικημένος" και "διωγμένος" προστατεύομενος σας;
Πάρτε το είδηση ο κόσμος σας πήρε χαμπάρι. Τον πίνακα των αξιών τον έχετε κρεμάσει ανάποδα.
Όσο δε αφορά χριστιανικές αρετές ας μην σας φέρω στη δύσκολη θέση να ασχοληθείτε με άγνωστες λέξεις.
Ο Θεός να σας φωτίσει!

ΤΥΧΙΚΟΣ
25 Σεπτέμβριος 2009 7:57 μμ

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά αυτη με την ομολογια πιστεως τι φανατικοι εινια?
Καλα ειναι στα καλα τους?
Ολοι εμεις που δεν υπογραψαμε δηλ. ειμαστε αιρετικοι?
Και δεν καταλαβα ποιοι ειναι αυτοι που εκπροσωπουν την εκκλησια και μαζευουν υπογραφες?
Ποιος τους εδωσε το δικαιωμα?
Επειδη ειναι καθηγηταδες νομιζουν οτι θα λυνουν και θα δενουν στην εκκλησια?
Ειναι στα καλα τους?
ΕΛΕΟΣ!!!

Related Posts with Thumbnails