Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Η Ανθρωπιά Εάλω



Οι πρόσφυγες στην Πάτρα τελικά απογοητεύτηκαν! Πώς αλλιώς όταν καταφεύγουν στην Πάτρα και βρίσκουν μια τύχη χειρότερη ακόμα και από το Αφγανιστάν; Τα γεγονότα είναι γνωστά, το πρόβλημα χρόνιο, αλλ’ η λύση τελείως απάνθρωπη. Η σκούπα πέρασε και καθάρισε την πόλη από τα ανθρώπινα καθάρματα, τι όμορφο! Τώρα η Πάτρα επέστρεψε στην παραδεισένια κατάστασή της. Διαδώστε το παντού, μην αναζητήσετε χαμένους παραδείσους, βρέθηκε είναι η Πάτρα που παραλίγο να έβαζε φτερά.

Εδώ και καιρό τα ΜΜΕ και κάποιοι νιόπλουτοι μικροεπιχειρηματίες ασκούν πιέσεις στον κόσμο με διάφορες φήμες και υπερβολικές ιστορίες για τους πρόσφυγες και τον καταυλισμό, με αποτέλεσμα να σπάσει το βρόμικο απόστημα που ασχήμαινε το όμορφο πρόσωπο της Πάτρας, όπως θα έλεγε μια ποιητική δημοσιογραφική πέννα.

Αφήνω την ειρωνεία, για να εκφράσω τη τραγική αυτή κατάσταση με πιο ψύχραιμη γλώσσα. Η ρίζα του κακού δεν είναι οι πρόσφυγες, όποια και αν είναι η εθνικότητά τους. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ήρθαν στο ντουνιά με την ιδιότητα του πρόσφυγα, κάποιοι τους ανάγκασαν να γίνουν ζητιάνοι ονείρων στην ξενιτιά. Είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε αυτό είτε όχι δεν αναιρείται αυτή η μαθηματική αλήθεια. Όσο πιο γρήγορα όμως την παραδεχόμαστε όλοι, τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να πιέσουμε προς την εύρεση της δίκαιης και σωστής λύσης. Τα πράγματα κινούνται αιτιοκρατικά. Αν πάω και σκορπάω πολέμους και φτώχεια σε μια χώρα λογικό και αναμενόμενο είναι να μεταναστεύσουν οι άνθρωποι έστω και με σισύφεια φτερά. Θα πάνε σε όποιο μέρος τους παρέχει την ελάχιστη ασφάλεια. Το θέμα δεν είναι μεταφυσικό, ούτε θέλω να επαναλαμβάνω κλισέ, αλλά όταν κάποιοι οργανισμοί στρατιωτικοί ή μη πηγαίνουν στις ασιατικές χώρες και εκμεταλλεύονται τον κόσμο, και αναστατώνουν την πολιτική και κοινωνική ζωή τότε η αντίδραση μας πρέπει να προσανατολιστεί προς αυτούς τους οργανισμούς.

Αυτό που γίνεται στην Πάτρα με αποκορύφωμα την κυριακάτικη εισβολή στον καταυλισμό είναι μια μετατόπιση του προβλήματος από το πραγματικό του κέντρο, και για καθαρά πολιτικούς λόγους που αφορούν κυρίως τις εκλογές (χαμένες για τη ΝΔ ευρωεκλογές και αναμενόμενες για ΝΔ- ΠαΣοΚ εθνικές εκλογές). Οι Πατρινοί οδηγήθηκαν σ’ αυτό το οικονομοπολιτικό μονοπάτι το οποίο δεν οδηγεί πουθενά. Οι πρόσφυγες, εφ’ όσον έχουν ακόμα προβλήματα στις χώρες τους θα ξανάρθουν στην Πάτρα, είναι δεδομένο αυτό λόγω της γεωγραφικής θέσης της Πάτρας και λόγω χαλαρότητας της αστυνόμευσης το επόμενο χρονικό διάστημα, εκτός αν κάποιος πιστεύει ότι η αστυνομία θα κάτσει να φυλά με την ίδια δραστηριότητα τους ακατοίκητους χώρους κοντά στο λιμάνι.

Σε άμεσο πρακτικό επίπεδο όμως οφείλαμε και οφείλουμε όλοι να δείξουμε σεβασμό στον άνθρωπο καθ’ εαυτόν χωρίς καμία διάκριση. Δεν αληθεύει ότι τα μέλη των συλλόγων κατά του καταυλισμού δεν κινήθηκαν ρατσιστικά. Κατανοώ ότι οι Πατρινοί βλέποντας τους πρόσφυγες στην μίζερη κατάστασή τους φοβούνται. Αυτό είναι φαινομενολογικό, γιατί αν οι πρόσφυγες φορούσαν καινούργια και καθαρά ρούχα, δεν θα υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα, και οι πατρινοί γείτονες του καταυλισμού θα είχαν τις καλύτερες σχέσεις μαζί τους. Αυτό που λέω είναι αποδεδειγμένο και ο καθένας μπορεί να το παρατηρήσει με χίλιους τρόπους. Γιατί όλοι μιλάμε με τους Αφρικανούς και αγοράζουμε απ’ αυτούς δίσκους ή άλλα προϊόντα; Το ίδιο με τους Κινέζους. Μα το ίδιο μιλάμε και με τους λίγους Αφγανούς που μπόρεσαν να ενταχθούν στην κοινωνία. Η κύρια και καίρια αντιμετώπιση του προβλήματος είναι λοιπόν σ’ αυτό το επίπεδο και σ’ αυτή την κατεύθυνση. Η ουσία είναι να μην ακουστούν οι φωνές που χωρίζουν τους ανθρώπους σύμφωνα με την ενδυματολογική, την εθνική, ή την θρησκευτική διαφορετικότητα. Οι πρόσφυγες δεν θέλουν να μείνουν για πάντα στην Πάτρα ή στην Ευρώπη, ο νόστος για την πατρίδα είναι γνώρισμα όλων των λαών και όχι προνόμιο των Ελλήνων.

Δίκαιες λύσεις βασισμένες πάνω σ’ αυτά τα κριτήρια υπάρχουν πολλές και έχουν διατυπωθεί από πολλούς. Η βούληση, λαϊκή και ύστερα πολιτική, δεν υπάρχει για να υλοποιηθούν, γιατί αλλιώς πώς θα κάνουν πολιτική τα κόμματα μαζί με τους παράγοντες; Το θέμα όμως είναι ανθρωπιστικό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί όσο και αν περιορίζει αυτό την ευδαιμονία ορισμένων.


Προμηθεύς

Σκίτσο: Πέτρος Ζερβός

Πίνακας: El Greco, Η Πέμπτη Σφραγίδα

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ απολύτως και εγώ. θεωρώ ντροπή για την πόλη τα όσα έγιναν προχθές. "μαζέψαμε" πρόσφυγες που δεν μας ζήτησαν τίποτε περισσότερο από όσα θα έπαιρνε ο καθένας μας για την άλλη ζωή: ένα κουτί 2 μέτρων επί 70 εκατοστών! μα ούτε αυτό δεν τους δώσαμε χάριν καλύτερης θέας προς τη θάλασσα. ντροπή μας

Ανώνυμος είπε...

ιδού τι λέει ο γγ της Περιφέρειας
http://www.peloponnisos.com.gr/?c=117
(το πρώτο κείμενο αριστερά)

Ανώνυμος είπε...

δεν ειμαστε καλά. αφου καθησαν καλά-καλά τοσο καιρό πανω στο πρόβλημα οι πασης φύσεως τοπικοί "παράγοντες" (νομάρχης, δημαρχος, κ.α.)αναπτύσετε τα δηθεν ανθρωπιστικά σας αισθήματα γιατι ελευθερώθηκε μία περιοχή απο την βρώμα χώρια ο, τι άλλο έκρυβε (ναρκωτικά, νονούς κ.λ.π.) δεν μπορείτε να καταλάβετε οι πασης φύσεως "ανθρωπιστές" οτι η κατάσταση που επικρατούσε έπρεπε να ειχε ξεριζωθεί εδώ και χρόνια; τόσες φορές τέθηκε το θέμα ευρεσης χώρου για καταυλισμό. ολοι ειχαν δυναμικές αντιρρήσεις. γιατι κύριοι; οι ανθρωποι αυτοί θα ήταν δίκαιο να βρίσκουν ενα πιάτο φαί και στοιχειωδεις χωρους υγιεινής αλλά συγκροτημένα όχι αυτοσχέδιες κατασκευες που φυσικά εκρυβαν πολλά αλλα πράγματα. το τι διαβάσαμε για τους καταλισμούς δεν λέγεται!! φυλακές τους είπαν, και διάφορα άλλα φαιδρά. και κυρίως οτι οι λαθρομετανάστες δεν θέλουν τους καταυλισμούς!!! και ποιός τους ρώτησε; και γιατί να τους ρωτήσει; ερχονται λαθραία σε μια χώρα και θα επιβάλλουν τη γνώμη τους όποια και αν ειναι; τι είδους ανθρωπισμός ειναι αυτός; οποιος απο σας εχει αντιρρήσεις να μας πει πόσους ειχε πάρει σπιτι του να περιθάλψει αυτά τα δέκα χρόνια. Υποκριτές είστε και φασίστες ολοι εσείς που χύνετε κροκοδείλια δάκρυα αγνωστο για ποιό -οχι καθαρό- λογο....και μη καταφύγετε στον ευκολο χαρακτηρισμό του ρατσιστή. Εσείς ειστε ρατσιστές και εκμεταλευτές των ανθρώπων αυτών και σας κακοφαίνεται που δεν θα τους έχετε τώρα πρόχειρους για εκμετάλευση πάσης φύσεως.Αν παλι το θέλετε ναι ειμαι ρατσιστής....


Δ.Γ.

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα ένα πατερικό και ένα αγιογραφικό κείμενο περί μεταναστών στο:

http://anastasiosk.blogspot.com/2009/07/blog-post_4101.html

http://anastasiosk.blogspot.com/2009/07/blog-post_3607.html

και μου άρεσαν.

Ανώνυμος είπε...

Και θα συμφωνήσω κι θα συγχαρώ τον κ. Δ.Γ. για το σχόλιο του! ΕΠΙ ΤΕ- ΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ, αν και δεν το βλέπω,για
τί αυτοί διασκορπίσθηκαν σε άλλες
περιοχές! Μήπως κ. Προμηθέα φταίει η Πάτρα ή η Ελλάδα για το τι συμ-
βαίνει στις χώρες τους και πρέπει
να τους φορτωθεί όλους αυτούς, που
αρκετοί είναι και κακοποιοί;! Να συ
χωράμε τις ευρωεκλογές και τον Κα-
ρατζαφέρη για τη δράση, που ανα-
λήφθηκε! Καιρός να ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ Ο-
ΛΟΙ ότι η Ελλαδίτσα δε χωράει άλ-
λο!!

Προμηθεύς είπε...

Αγαπητέ κ. ανώνυμε 10:41,
οι λύσεις είναι πολλές και δεν θα τις παραθέσω εδώ. η ευρώπη έχει ανάγκη τους μετανάστες και η ελλάδα το ίδιο, είναι ένας κύκλος που δεν αλλάζει. όταν μια χώρα δεν έχει εργατικά χέρια για τις δουλειές που θεωρεί χαμηλού επιπέδου ή κουραστικές θα αναζητήσει εργατικά χέρια απ' αλλού. οι πρόσφυγες αυτοί τυγχαίνει να είναι μετανάστες οικονομικοί όπως και πολιτικοί λόγω των πολέμων. δεν ήθελα να μιλήσω για τα καμώματα του ΝΑΤΟ στο οποίο είναι και η ελλάδα. όμως είναι η βαθιά ρίζα του κακού. ας φύγουν ΝΑΤΟ και ΗΠΑ από το αφγανιστάν και θα δείς ότι οι πρόσφυγες θα είναι λιγότεροι, θα έρθουν μόνο όσοι αναζητούν δουλειές και η λύση είναι ένας συντονισμός μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών κυρίως με τις χώρες που έχουν δηλώσει ότι θέλουν τους μετανάστες.
αυτό όμως δεν θα γίνει τώρα, και η κρίση πια είναι μόνο ανθρωπιστική. αυτοί οι άνθρωποι τι θα κάνουν; να πεθαίνουν στη θάλασσα; δεν λέω να μείνουν στον καταυλισμό γιατί δεν είναι αξιοπρεπές γι'αυτούς κατ'αρχάς. ειλικρηνά αδιαφορώ για τη θέα των πολυκατοικιών εκείνης της περιοχής. πρωτίστως να φροντίσουμε τον άνθρωπο. η άλωση του καταυλισμού δεν ήταν σωστή λύση οι φυλακές (έχουν άλλο βαπτιστικό!) δεν είναι περισσότερο εξιοπρεπή μέρη. χώρια που είναι επικοινωνιολογική λύση γιατί για πόσο καιρό νομίζεις θα κρατήσουν τους πρόσφυγες μέσα;...
οι ακραίες λύσεις είναι αδικία σε όλους μας, ας ψάξουμε τη μέση οδό.

Ανώνυμος είπε...

Προμηθέα εισαι εκτός τόπου και χρόνου. οι χώρες σαν την Ελλάδα δεν χρειάζονται τους μετανάστες τι να τους κάνουν; η ανεργία καλπάζει και μου μιλάς για δουλειές που δεν μπορουν να κάνουν οι ελληνες; ξεχάσαμε ολοι ποσο δούλευαν στο παρελθόν οσοι ήθελαν να φτάσουν κάπου οικονομικά. αν σήμερα τεμπελιάσανε ειναι αλλο πρόβλημα που χρειάζεται μελέτη. το οτι δεν σε ενδιαφέρει τι εβλέπαν οι κάτοικοιτων πολυκατοικιών της Ευρώτα φαίνεται απο τα γραφόμενα σου. αλλωστε και ο διασκορπισμός των λαθρομεταναστών κατα τη γνώμη μου δείχνει την διάθεση να καταστραφουν οι λεγόμενες καλές περιοχές. προβλημα σου τι πιστεύεις. ομως οσοι πληρώνουμε φόρους θέλουμε τάξη και καθαριότητα. το ξαναλέω: οι υπερασπιστές των λαθρομεταναστων εχουν αλλα στο μυαλό τους....

Δ.Γ.

Προμηθεύς είπε...

κύριε Δ.Γ., μπορείς να πιστέψεις ό,τι θές, δεν θέλω να σου αλλάξω τις απόψεις σου. απλά ότι η ελλάδα και η ευρώπη χρειάζονται εργατικά χέρια για τις δουλειές που χαρακτηρίζονται από πολλούς δυστυχώς κατώτερες δουλειές είναι δεδομένο. γιατί στην οικοδομή δουλεύουν οι αλβανοί; γιατί μαζεύουν τις ελιές οι αφρικανοί; πηγαίνουν οι έλληνες ακόμα σε τέτοιες δουλειές; μπορεί οι μελέτες να κάνουν λάθος αλλά δεν νομίζω. αφού λες ότι σήμερα τεμπελιάσαμε τότε τι να γίνει κάποιος πρέπει να μαζεύψει π.χ. τις ελιές και να χτίσει σπίτια, όλοι μηχανικοί γίναμε.
σε παρακαλώ να ρίξεις μια ματιά στο βιβλίο του Βασίλη Λαδά "Μουσαφεράτ" για να δεις τι συμβαίνει με τα οικόπεδα κα τις πολυκατοικίες εκεί με αποδείξεις.
η καθαριότητα και η τάξη είναι δύο βασικά στοιχεία που ταυτίζονται με το σεβασμό στον άνθρωπο και είναι δικαίωμα όλων προσφύγων και ντόπιων. μετά τις φήμες των ΜΜΕ εγώ περίμενα τα σκυλάκια της αστυνομίας να βρουν τόνους ναρκωτικών και εκρικτικών, και όμως δεν βρέθηκε τίποτε! η εγκληματικότητα δεν χαρακτηρίζει κανένα λαό, παντού τα παντά, εκτός αν νομίζεις π.χ. ότι ο Βλαστός με το κυκλωμά του είναι αφγανοί...

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω η κάθε πλευρά εχει τα δίκια της απο την οπτική της γωνία. Αφενός οι μετανάστες είναι πρόσφυγες και δυστυχισμένοι άνθρωποι, αλλά αφετέρου οι κάτοικοι των περιοχών δίπλα στους καταυλισμούς είχαν υποστεί υποβάθμιση της καθημερινότητάς τους. Οι κακές συνθήκες υγιεινής των μεταναστών ήταν άκρως επικίνδυνες για μετάδοση ασθενειών, ενώ παράλληλα ούτε τα παιδιά τους μπορούσαν να πάνε για βόλτα, και τα μαγαζιά χάσαν πάρα πολλή πελατεία.
Είναι όμως απαράδεκτη η δυσκαμψία που έδειξε η Ευρωπαική Ένωση για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Ας αποδεχτεί η κάθε ευρωπαική χώρα να δεχτεί ορισμενο αριθμό μεταναστών, στους οποίους να παρασχεθεί άσυλο. Ετσι ο όγκος των προσφύγων θα μοιραζόταν και θα ήταν πιο ήπιο το πρόβλημα. Αντιθετως, οι υπόλοιπες ευρωπαικές χωρες δήλωσαν ότι δεν τους δέχονταν, και ας κάνει η Ελλάδα ό,τι νομίζει! Να χαρώ εγώ προοδευτισμό ευρωπαικό! Και αυτη η στάση έρχεται να προστεθεί στην ηδη αμφίβολη στάση της Ευρωπαικής Ενωσης για την οικονομική κρίση αλλά εξίσου αμφισβητούμενης αποτελεσματικότητας είναι και η σταση της για τα περιβαλλοντικά θέματα. Και όλα αυτα την ιδια στιγμή που η Αμερική , ο Αμερικανικός λαός δήλωσε θέληση για αλλαγή μέσω της εκλογής Ομπάμα. Εμείς οι Ευρωπαίοι τι θέλουμε; Θα μου πείτε στις ευρωεκλογές η τεράστια αποχή σε όλες τις χώρες αντανακλά και απηχεί τον μεγάλο Ευρωσκεπτικισμό. Για να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

ο ανωνυμος 11.50 νομίζω οτι βλέπει τα πράγματα απο σωστή οπτική γωνία. οσο για τον προμηθέα εξακολουθεί να προκαλει, συνιστώντας μας και το βιβλίο του Λαδα, λες και ειναι ευαγγέλιο. Εξακολουθείτε να μην αντιλαμβάνεστε τα πράγματα σωστά προμηθέα γιατι φαίνεται ότι σας συμφέρει έτσι.

Δ.Γ.

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώντας τα σχόλια της παρούσας ανάρτησης, αλλά και παλαιοτέρων παρομοίων και με δεδομένο ότι αυτοί που σχολιάζουν σ' αυτό το ιστολόγιο είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία από ευσεβείς έως πάρα πολύ ευσεβείς Χριστιανοί, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η έννοια Χριστιανισμός και η έννοια Ανθρωπισμός είναι εντελώς ξένες μεταξύ τους, ενώ αντίθετα η έννοια Χριστιανισμός και οι έννοιες φασισμός, ρατσισμός και ξενοφοβία τεινουν να γίνουν ταυτόσημες.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11.53 τρα λα λα. αυτό κατάλαβες; μπράβο! εκτός αν ξέχασες να μας πεις οτι εσύ θεωρείς τον όρο χριστιανισμός ταυτόσημο με την βλακεία και την ελλειψη δυνατότητας σκέψης.

Δ.Γ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Kevin Rudd πρότεινε στους Μουσουλμάνους που θέλουν να ζουν κάτω από τον Ισλαμικό νόμο της Σαρία, να φύγουν από τη χώρα.

Ο Rudd εξαγρίωσε μερικούς Αυστραλούς Μουσουλμάνους, λέγοντας ότι υποστηρίζει το να επιτηρούνται τα τζαμιά της χώρας από υπηρεσίες πληροφοριών.

Τα λόγια του ήταν :

Οι μετανάστες, και όχι οι Αυστραλοί, είναι αυτοί που πρέπει να προσαρμοστούν. Έτσι είναι, και άμα τους αρέσει!

Βαρέθηκα να ανησυχούμε σε αυτή τη χώρα μήπως προσβάλλουμε ένα άτομο ή την κουλτούρα του.

Από τότε που έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Bali, η πλειοψηφία των Αυστραλών ένιωσε ένα κύμα πατριωτισμού.

Η κουλτούρα μας εξελίχθηκε σε δύο αιώνες γεμάτους αγώνες, προσπάθειες και νίκες από εκατομμύρια άντρες και γυναίκες που επιζητούσαν την ελευθερία.

Η κύρια γλώσσα που μιλάμε είναι τα Αγγλικά. Όχι τα Ισπανικά, τα Λιβανέζικα, τα Αραβικά, τα Κινέζικα, τα Γιαπωνέζικα, τα Ρώσικα ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα.

Οπότε, αν θέλετε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, μάθετε τη γλώσσα μας!

Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό.

Αυτό δεν είναι κάποιο Χριστιανικό, ακροδεξιό, πολιτικό κίνημα, αλλά γεγονός:

Χριστιανοί, άντρες και γυναίκες, με Χριστιανικές αρχές, ίδρυσαν αυτή τη χώρα, και αυτό είναι καθαρά καταγεγραμμένο.

Αρμόζει, λοιπόν, να το δείχνουμε καί με εικόνες πάνω στους τοίχους των σχολείων μας.

Αν ο Θεός σάς προσβάλλει, τότε σας προτείνω να βρείτε άλλο μέρος του κόσμου γιά να ζήσετε, διότι εμάς ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας.

Θα δεχτούμε αυτά που πιστεύετε, χωρίς ερωτήσεις.

Αυτό που ζητάμε είναι να δεχτείτε κι εσείς αυτό που πιστεύουμε εμείς, και να ζήσετε μαζί μας με αρμονία, χαρά και ειρήνη.

Αυτή είναι η δική μας χώρα, η δική μας γη και ο δικός μας τρόπος ζωής, και θα σας προσφέρουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε κι εσείς.

Όμως, μόλις χορτάσετε να παραπονιέστε, να γκρινιάζετε και να μουρμουρίζετε γιά τη σημαία μας, τον όρκο πίστης στη χώρα μας που δίνετε όταν παίρνετε την υπηκοότητα, τα χριστιανικά μας πιστεύω, τον τρόπο ζωής μας, τότε σας ενθαρρύνω να εκμεταλλευτείτε μιά άλλη μεγάλη ελευθερία της Αυστραλίας:

Το δικαίωμα να φύγετε!

Αν δεν είσαστε ευχαριστημένοι, τότε φύγετε!

Δε σας φέραμε εδώ με το ζόρι.

Εσείς διαλέξατε να έρθετε.

Οπότε, δεχτείτε τη χώρα που εσείς διαλέξατε!

http://patrablog.blogspot.com/2009/05/blog-post_18.html

a

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ a
To blog που μας παραπέμπεις είναι η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση αυτών που ανέφερα στο σχόλιό μου στις 18-7 11:53

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 1:01, νομίζω ότι κάποιοι σύγχρονοι Νεοέλληνες έχουν πάθει "τρικυμία εν κρανίω", ή, κατά λαϊκή έκφραση, έχουνε πάθει γραμματική καί ενοιολογική αφασία, μέ αποτέλεσμα να κοπανάνε τήν λέξη " ρατσισμός - ρατσισμός" χωρίς να γνωρίζουν καί την σημασία της.

Όπου βρίσκουν τήν κολάνε, λές καί έχουμε εδώ Αμερικανική Αλαμπάμα καί μαύρους - άσπρους γηγενείς καί ιθαγενείς της εποχής τού μεσοπολέμου...

Δέν βλέπουν κάποιοι ότι τα λαθρομεταναστευτικά αυτά "φρούτα" είναι σκοπίμως αφημένα να διασπαρούν γιά ένα παγκόσμιο ανακάτωμα θρησκειών, παραδόσεων, πολιτισμών ώστε να προχωρήσει πιό εύκολα η Παγκοσμιοποίηση με ότι αυτό αντιχριστιανικώς συνεπάγεται, καί ότι γίνεται τζίρος δις Ευρώ μέ όλη αυτή την θλιβερή ιστορία καί απόπειρα εθνολογικής ενσωμάτωσης ...

Μή στέκεσαι λοιπόν στούς "καλούς μετανάστες καί στούς κακούς χριστιανούς" αλλά κοίταξε, ( εάν δεν είσαι δέσμιος), νά βρείς τί κρύβεται πίσω απ΄ όλη αυτή την ιστορία...

Γιά ψάξε λοιπόν να βρείς σε παλαιά λεξικά ( όχι σε σύγχρονα γιατί κι΄ αυτά έχουνε πάρει την κατιούσα), τήν λέξη "ρατσισμός" , εκτός εάν είσαι πιστός κάποιας αριστερής διανόησης οπότε δεν χρειάζεται να ψάξεις, γιατί καί να το βρείς δεν πρόκειται να το καταλάβεις.

Υγίαινε

a

Ανώνυμος είπε...

μπράβο a

Δ.Γ.

Ανώνυμος είπε...

Όταν γκρεμίστηκε και κάηκε ο καταυλισμός, όλοι οι φορείς της πόλης, με πρώτα και καλύτερα τα Μ.Μ.Ε., μέσα στη τρελλή χαρά πανηγύριζαν και με χαμόγελα μέχρι τ' αυτιά έλεγαν: "Επιτέλους έφυγε η ντροπή και το αίσχος από τη Πάτρα". Μέσα στη μέθη τους κανείς δεν σκέφθηκε "άραγε τι να έγιναν αυτοί οι άνθρωποι, ποια θα είναι η τύχη τους από δώ και πέρα";

Κι όμως το μόνο που έμεινε πλέον στη Πάτρα είναι η ΝΤΡΟΠΗ, η οποία θα πλανάται για πολύ πάνω απ' τη πόλη.

-Ντροπή είναι η συμπεριφορά και η αντιμετώπιση αυτών των ΑΝΘΡΩΠΩΝ από τους Πατρινούς. Τους αντιμετωπίσαμε σαν αδέσποτα σκυλιά.

-Ντροπή είναι που μια σημαντική μερίδα του "ευσεβούς λαού των Πατρών" (σύμφωνα με προσφυλή προσφώνηση του Μητροπολίτη μας), συμπλέει με απόψεις τύπου Δ.Γ. και a.

-Ντροπή είναι η εικόνα που βλέπουμε πλέον καθημερινά στους δρόμους της Πάτρας: Άνθρωποι σκυμμένοι μέσα σε κάδους σκουπιδιών να ψάχνουν να βρουν κάτι να φάνε.

Υ.Γ. Αλήθεια γιατί η Εκκλησία σταμάτησε τα γεύματα στους εναπομείναντες λίγους μετανάστες μετά τη κατεδάφιση του καταυλισμού; Μήπως και εδώ ασκήθηκαν πιέσεις τύπου Άγ. Παντελεήμονα;

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 6.24 ντροπη σ'αυτους απο τα πολιτικά κόμματα που εξέθρεψαν και καλλιέργησαν το φαινόμενο των περιπλανώμενων λαθρομεταναστών υποσχόμενοι σ'αυτούς ότι "αυτοί θα καθαρίσουν για λόγου τους".
Ας αφηναν να γίνει κάπου ενας σωστός καταυλισμός ώστε να εχει συμμαζευτεί το χάλι. αν τους λυπάσαι να του πάρεις στο σπίτι σου.

Δ.Γ.

Ανώνυμος είπε...

διόρθωση :λάθους η απαντηση 11.21αφορα το σχόλιο 27/7 9.16

Δ.Γ.

Related Posts with Thumbnails