Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Συμφωνική Ορχήστρα του Youtube - Youtube Symphony Orchestra

Σήμερα, ένα ξεχωριστό γεγονός αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως το διαδίκτυο και η τεχνολογία δεν περιορίζονται αλλά συνεχίζουν να κατακτούν νέους κόσμους, νέες δυνατότητες, οι οποίες στοχεύουν στην πρόοδο του πολιτισμού. Το γεγονός στο οποίο αναφέρομαι είναι η πρεμιέρα της Συμφωνικής Ορχήστρας του Youtube στο Carnegie Hall (φωτό) της Νέας Υόρκης. Η Καθημερινή στο σημερινό φύλλο μας πληροφορεί για τη Ορχήστρα του Youtube και για τη συναυλία:

"Η συμφωνική αποτελείται από 90 μουσικούς, που προέρχονται από 30 χώρες. Το μεγαλύτερο μέρος των προβών πραγματοποιήθηκε μέσω των βίντεο στο YouTube. Οι μουσικοί - ορισμένοι εκ των οποίων ανήκουν στους κορυφαίους του πλανήτη - συναντήθηκαν για πρώτη φορά την Κυριακή και οι πρόβες ξεκίνησαν επισήμως πριν από τρεις ημέρες.

Οι θεατές θ' απολαύσουν κομμάτια των Γκάμπριελ, Μπαχ, Μότσαρτ, Μπραμς, Villa Lobos και Τζον Κέιτζ, καθώς και τη Διαδικτυακή Συμφωνία Νο.1, «Ερόικα», που συνέθεσε ο Κινέζος μουσουργός, Ταν Ντουν, ο οποίος έχει κερδίσει το όσκαρ μουσικής για την ταινία «Τίγρης και δράκος».

«Πρόκειται για έναν μοντέρνο, συμφωνημένο γάμο, που κανόνισαν η Google και το YouTube», δήλωσε ο Ντουν και πρόσθεσε: «Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα».

Η ορχήστρα δημιουργήθηκε ύστερα από 3.000 ακροάσεις, που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου. Την επιλογή έκαναν κριτές από τις κορυφαίες ορχήστρες του κόσμου, που ξεχώρισαν 200 μουσικούς. Η τελική επιλογή έγινε από το κοινό μέσα από την ιστοσελίδα του YouTube.

Περισσότεροι από 15 εκατ. άνθρωποι, από 200 χώρες, έχουν επισκεφθεί το διαδικτυακό κανάλι της συμφωνικής ορχήστρας στο YouTube- http://www.youtube.com/symphony- από τον Δεκέμβριο που ξεκίνησε η λειτουργία του."


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη, κα΄ποιο δικό σου κείμενο για το Πάσχα δεν θα δούμε; Μην πετάς το ταλέντο σου...

Related Posts with Thumbnails