Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


Του Αριστείδη Βικέτου

Τον Μεγαλόσταυρο μετ’ αστέρος της Εκκλησίας του Αγίου και Αποστόλου Μάρκου, την μεγαλύτερη τιμητική διάκριση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, απένειμε ο Πατριάρχης Θεόδωρος στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο.Ο Πατριάρχης Θεόδωρος τόνισε ότι στο πρόσωπο του προέδρου Χριστόφια το Πατριαρχείο ευχαριστεί την Κύπρο, «που πάντοτε με ανθρωπιά και καλοσύνη βοηθάει και στηρίζει το ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας σε ολόκληρη την Αφρική».

«Σας αγαπάμε και σας θαυμάζουμε για τον αγώνα σας», είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Χριστόφια ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας «και πιστεύω και εύχομαι να βοηθήσει ο Πανάγαθος Θεός, επί των ημερών σας να λυθεί το κυπριακό πρόβλημα». Από την πλευρά του, ο Κύπριος Πρόεδρος μίλησε με θαυμασμό για το ιεραποστολικό έργο του δευτερόθρονου Πατριαρχείου, τονίζοντας ότι "όπως ο Χριστιανισμός και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας καταπολεμά την αδικία, έτσι και η Κυπριακή Δημοκρατία προσπαθεί να αντιμετωπίσει την αδικία που «χτύπησε» την Μεγαλόνησο εδώ και 35 χρόνια, προσπαθώντας να επουλώσει τις πληγές που έμειναν από τότε ανοιχτές", ευχαριστώντας από καρδιάς για τις πατριαρχικές ευχές για γρήγορη επίλυση του κυπριακού. «Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να λυτρωθεί ο λαός μας και ο τόπος μας», τόνισε ο Κύπριος Πρόεδρος.

Ο κ. Χριστόφιας μίλησε και για τον μακαριστό Πατριάρχη Πέτρο που καταγόταν από την Κύπρο, με τον οποίον τον συνέδεε συγγένεια αλλά κυρίως μία μακρά φιλία, και στην μνήμη του οποίου - όπως είπε - ήλθε να προσφέρει τα λουλούδια της αγάπης του και ολόκληρης της Κύπρου. Παράλληλα, απευθυνόμενος στους Κυπρίους που ήρθαν να τον υποδεχτούν στην Πατριαρχική Καθέδρα στην Αλεξάνδρειας, ο κ. Χριστόφιας δήλωσε υπερήφανος που οι Κύπριοι από τα παλαιότερα χρόνια άφησαν την σφραγίδα τους στην μεσογειακή αυτή παραθαλάσσια αιγυπτιακή πόλη. Παρών στην επίσημη υποδοχή και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού κ. Στέφανος Ταμβάκης ο οποίος εξέφρασε την συμπαράσταση του απανταχού ελληνισμού στον δίκαιο αγώνα του κυπριακού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails