Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΘΕΤΩΝ

Το Αρχείο Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου (ΑΕΜΘΤ) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα και υπό την αιγίδα της Ενώσεως Ελλήνων Μουσουργών, διοργανώνει αύριο Σάββατο 6 Δεκεμβρίου μια ξεχωριστή συναυλία με θέμα: «Με αφορμή το παιδικό τραγούδι. Προσέγγιση από Έλληνες μουσουργούς».
Θα παρουσιασθούν έργα των Μαριλένας Ζλατάνου (Νορβηγία), Παναγιώτη Θεοδοσίου, Εύας Ιεροπούλου (σε διασκευή Κώστα Μπραβάκη), Γιώργου Μηνά, Άννας Μουζάκη, Χρήστου Σαμαρά (ανάθεση του ΑΕΜΘΤ και α’ παγκόσμια παρουσίαση), Θόδωρου Αντωνίου, Αλέκου Ξένου, Δημήτρη Δραγατάκη και Άλκη Μπαλτά.
Τα έργα τα οποία θα ερμηνεύσουν το επταμελές γυναικείο φωνητικό σύνολο ΦΙΛΩΔΟΣ ΙΙ του ΑΕΜΘΤ, ο Στάθης Μαυρομμάτης (άλτο σαξόφωνο) και σύνολο σαξοφώνων βασίζονται σε προϋπάρχοντα παιδικά τραγούδια διαμορφωμένα σε έργα λόγιας μουσικής.
Η συναυλία, η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Δημήτρη Δραγατάκη (1914-2001) για τα 7 χρόνια της απουσίας του, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συναυλιών του Ινστιτούτου της Δανίας στην Αθήνα (Χαιρεφώντος 14, πλατεία Αγίας Αικατερίνης, Πλάκα), στις 20:30 με ελεύθερη είσοδο.

www.tamvakosarchive.blogspot.com
http://www.eem.org.gr/members_detail_g.asp?id=210

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails