Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

ΑΥΤΟ-ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟΔΡΟΜΙΟ

Το να συνεργάζεσαι με φίλους είναι ένα πολύτιμο πραγματικά αγαθό! Χωρίς να το πολυκαταλάβω θα έχω μια μαγική για μένα μουσική σύμπραξη με φίλους από το παρελθόν. Την ερχόμενη Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στη Στοά του Βιβλίου στην Αθήνα θα παρουσιαστεί η ποιητική συλλογή του φίλου Γιάννη Παππά, προέδρου του Συνδέσμου Φιλολόγων Πάτρας, που εκδόθηκε από το Μεταίχμιο: "Στην άκρη του ονείρου".
Κατά την παρουσίασή της στην Πάτρα είχα αυτοσχεδιάσει μ' ένα φλάουτο πάνω σε κάποια από τα ...ονειρικά ποιήματα της συλλογής. Τώρα θα κάνουμε, ως Πολύτροπον, το ίδιο στην Αθήνα, με τη συμμετοχή δυο αγαπημένων φίλων: της σοπράνο Δάφνης Πανουργιά, με την οποία παρουσιάσαμε τον τελευταίο χρόνο "Το Τετράδιο του Πατριάρχη" σε Αμαλιάδα και Γιάννενα, και τον σπουδαίο τσελίστα Στέλιο Ταχιάτη.

Ο Στέλιος Ταχιάτης είναι το τσέλο των φοιτητικών μου χρόνων. Τον συναντούσα παντού. Στην ΚΟΑ, στην ΕΡΤ και φυσικά στην Ορχήστρα των Χρωμάτων του Μάνου Χατζιδάκι. Είναι ο σολίστ με τον οποίο ο Χατζιδάκις έκανε τον Ματωμένο Γάμο στη μορφή για τσέλο και πιάνο.
Την Παρασκευή θα συνταιριάσουμε μελωδίες Χατζιδάκι, Βιβάλντι, Σταυριανού, παραδοσιακές, με ποιήματα του Γιάννη Παππά, σ' ένα αυτοσχεδιαστικό "Ονειροδρόμιο". Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος γι' αυτή τη μουσική συνύπαρξη και τον πειραματισμό που επιχειρούμε από κοινού και μας βάζει σε μια διαδικασία άκρως δημιουργική. Οι φωτογραφίες είναι από την χθεσινή πρόβα στο σπίτι της Δάφνης, που είναι και άψογη οικοδέσποινα! Ευχαριστώ Δάφνη και Στέλιο! Που συμμεριστήκατε την τρέλα μου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails