Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΤΑ














Γέμισε τ' αυτί μου από ήχους χάλκινων πνευστών στην αποψινή συναυλία του Συνόλου χάλκινων πνευστών και κρουστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Πέτρου. Μια βδομάδα πριν είχα θαυμάσει τον φίλο Γιώργο Πέτρου στην Άννα Μπολένα της Λυρικής. Απόψε φάνηκε άξιος και στην διεύθυνση έργων για χάλκινα και πνευστά. Τρομπέτες, τρομπόνια, τούμπα, κόρνα, τύμπανα και άλλα κρουστά ερμήνευσαν ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα: Canzon από συλλογές του G. Gabrieli (1554/1557-1612), την περίφημη μουσική του Handel (1685-1759)"για τα βασιλικά πυροτεχνήματα" και το... jazz έργο του G. Gershwin (1898-1937) "Ένας Αμερικανός στο Παρίσι". Η αίθουσα "Δημήτρης Μητρόπουλος'' ήταν σχεδόν γεμάτη και το κοινό χειροκρότησε θερμά μαέστρο και μουσικούς που μας χάρισαν δύο ακόμα κομμάτια: μια πόλκα του Στράους και πάλι το φινάλε (allegro) από την "μουσική για τα βασιλικά πυροτεχνήματα".
Για την Ιδιωτική Οδό φωτογραφήθηκε ο διευθυντής της ΚΟΑ μαέστρος Βύρων Φιδετζής με τον Γιώργο Πέτρου και τον πιανίστα Θανάση Αποστολόπουλο. Ο Θ. Αποστολόπουλος με τον φίλο του Γ. Πέτρου στην άλλη φωτό.
Με τον Θανάση και τον φίλο βιολιστή Γιώργο Δεμερτζή κλείσαμε τη βραδιά μας - πολύ όμορφη στην Αθήνα! - στον "Κατσούρμπο". Με ένα δείπνο, έξοχο πραγματικά δείγμα πολυτελούς ασκητισμού. Και κουβέντας ουσιαστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails