Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

ΖΩ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΜΟΥ...

Aγαπητοί φίλοι της Ιδιωτικής Οδού από την Πάτρα,
Ομολογώ ότι δεν διαβάζω τον "Εκκλησιολόγο" του κ. Αλέξανδρου Κολλιόπουλου, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ, γιατί δεν αντέχω - ο καθείς και οι αντοχές του - την δυσωδία της κολακείας.
Όμως εσείς μάλλον θα πρέπει να εντρυφάτε στο εν λόγω εκκλησιαστικό έντυπο, για να συνειδητοποιήσετε ότι ζείτε στον αγγελικά πλασμένο κόσμο της Ι. Μητροπόλεως Πατρών.
Νομίζω ότι δεν το έχετε συνειδητοποιήσει αρκούντως ότι ζούμε ημέρες "αναμόρφωσης" και δόξης!
Εγώ ο δυστυχής δεν δύναμαι να το καταλάβω. Πεπωρωμένος καθώς είμαι...
Ζω στην κόλασή μου.
Εσείς όμως ζήστε στον παράδεισο του "Εκκλησιολόγου"! Γιατί να περιμένετε την άλλη ζωή;

48 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το "εν λόγω Εκκλησιαστικό έντυπο" όπως το αποκαλείτε, δεν είναι είναι Εκκλησιαστικό απλούστατα διότι δεν τελεί υπό την επίσημη και νομική αιγίδα της Εκκλησίας! Αν τελεί οφείλει ο εκδότης να το αναγράψει στα σχετικά πληροφοριακά του εντύπου του στοιχεία τα οποία, όπως και σε κάθε έντυπο, προσδιορίζουν στον αναγνώστη πως αναγινώσκει το π.χ. "επίσημο δελτίο πληροφοριών της Ιεράς Μητροπόλεως τάδε" ή το "επίσημο όργανο του Κ.Κ.Ε." και λοιπά..... Εάν δεν αναγράφεται κάτι τέτοιο σημαίνει πως Δεν είναι Εκκλησιαστικό έντυπο αλλά απλώς μιά από τις αμέτρητες φυλλάδες που κυκλοφορούν τήδε κακείσε και εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ιδιοκτήτη ή του εκδότη τους. Σχετικά τώρα με τις "παραδείσιες" ιδιότητες του εντύπου αυτού επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω για την ύπαρξη ή την γνησιότητα τους γιατί δεν μας παραθέτετε εδώ αποδείξεις περί του ότι άπαντες οι καθ' οιονδήποτε τρόπον εμπλεκόμενοι με αυτό έχουν βιώσει πράγματα που δεν άκουσε αυτί και δεν είδε μάτι και ποτέ ως τώρα δεν ανέβηκαν στην καρδιά του ανθρώπου.........

Ανώνυμος είπε...

"Προσδοκώ ανάστασιν νεκρων.........." Ισως είναι η ευκαιρία σας κ. Ανδριόπουλε να αναστηθείτε κι εσεις χωρίς να διαβάζετε τον ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΟ.... Σαν Θεολόγος που είστε θα πρέπει να πιστεύετε στην Ανάσταση. Άλλωστε αυτό διδάσκετε τα παιδιά μας (θέλω να πιστεύω και μάλιστα σε ένα τέτοιο Σχολείο με Αρχές και Ηθικές αξίες! Νεκροί και πεθαμένοι ανήκουν σε άλλο κόσμο! Αυτόν μακριά απο τον Κύριό μας! Ο Θεός να Σας δίνει δύναμη και κουράγιο. Χρειάζεστε απ ότι βλέπω δύναμη, διότι η κίνησή σας να αποσύρετε τα σχόλια δηλώνει σοφρωσύνη μεν αλλά και για ορισμένους δυσταγμό και υποχώρηση ..... Συμφωνώ με τον προηγούμενο σχολιαστή οτι εσείς δεν μας έχετε συνηθίσει να στρουθοκαμιλίζετε!

Ανώνυμος είπε...

Ypoklinomai sthn texni tis eironeias sas k.Andriopule!
Pragmatika tous douleuete psilo gazi.
Kanate oti ypoxwreite kai epanhlthate di' allis odou.
Enas exw apo ta pragmata blepei oti eiste maestros!!!

Ανώνυμος είπε...

Η ανάγνωσις του ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΟΥ συνιστά την μόνην ασφαλή και βεβαίαν οδόν προς την σωτηρίαν της ψυχής. Είμεθα απαξάπαντες ευγνώμονες εις τον αξιαγάπητον κ. Αλέκον διότι οδηγεί τα διαβήματα ημών εις τας τρίβους του Κυρίου, μακράν από τας σκολιάς οδούς του τρισκαταράτου Ανδριοπούλου. Μόνο η ανάγνωσις -και ουχί η επισταμένη μελέτη- επαρκεί για να σωθώμεν. Τι λόγους να εύρη τις για να εξυμνήσει το ψυχοσωτήριον έργον του ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΟΥ; Οποία θεολογική βάσις, οποίον βάθος νοημάτων, οποίος θησαυρός ανεξάντλητος ιδεών, οποία θεωρία Θεού! Εάν υπήρχε βραβείον Πούλιντζερ δια τα εκκλησιαστικά έντυπα, θα ήτο ο αδιαφιλονίκητος νικητής! Ναι, αγαπητοί αδελφοί μου. Οφείλομεν τό άπαν εις το έντυπον του Εκκλησιολόγου. Δεν τολμώ να αναλογιστώ πώς θα ήτο η ματαία ζωή μου δίχως το ψυχωφελές τούτο περιοδικόν. Τρέμω εις την σκέψιν και μόνον της διά τινα αιφνίδιο λόγον της διακοπής της κυκλοφορίας του. Βεβαιώτατα, θέλομεν εισηγηθή εις τον Άγιον Πατρών να τιμήσει τον εκδότην με τας προσηκούσας τιμάς δια το πολυσχιδές συγγραφικόν και ψυχοσωτήριον έργον τον εκδότην. Κλίνομεν άπαντες το γόνυ προ αυτού του κολοσσού της Ορθοδόξου ημών πίστεως. Ο Εκκλησιολόγος δεν είναι απλώς και μόνον εν θρησκευτικόν έντυπον. Είναι το απόλυτον έντυπον. Θα πρέπει -μερίμνῃ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος να διανέμεται εις άπαντας τους Ιερούς Ναούς ουχί μόνον της Ελλάδος αλλά και της αλλοδαπής. Το δε πάσνεπτον Οικουμενικόν Πατριαρχείον καλό θα ήτο να το αποστέλλει εις τας απανταχού της υπό τον ουρανόν πατριαρχικάς μητροπόλεις και Αρχιεπισκοπάς.
Ποίος είσθε εσείς κε Ανδριόπουλε, όστις αγνοείτε την προσφοράν του Εκκλησιολόγου; Ποιος είσθε εσείς, όστις τολμά να καταφέρεται εις το πληρέστερον θεματολογικώς, το εγκυρότερον θεολογικώς, το διαπρεπέστερον επιστημονικώς περιοδικόν της Ορθοδόξου Εκκλησίας; Ο άοκνος εκδότης είναι βέβαιον πως θέλει τιμηθή μετά θάνατος με τας μεγίστους τιμάς, άστινας επιφυλάσσει η μήτηρ Εκκλησία για τα εξέχοντα τέκνα της. να είσθε βέβαιος κε Ανρδιόπουλε!
Θα ήμην πάντως άδικος εις τας εμάς κρίσεις εάν δεν σας ανεγνώριζα την θαρραλέαν και μεγαλόψυχον κίνησίν σας όπως αποσύρητε τα ρυπαρά σχόλια δια τον αγωνιστήν εκδότην. Επί τούτοις σάς συγχαίρω. Δεν θα ήθελα όμως να επιστρέψετε με την ανάρτησιν ετέρων σχολίων. Σας εξορκίζω ενώπιο της ιδίας της Ιστορίας και δη της Εκκλησιαστικής Ιστορίας! Μην τολμήσητε να καταφερθήτε εναντίον του Εκκλησιολόγου ή του εκδότου του, της ψυχής αυτού του εντύπου.
Εάν η Ορθόδοξος Εκκλησία διέθετε 10 ακόμα τέτοιους ικανοτάτους ανθρώπους και άγων μεμορφωμένους ως ο εν αναφορά εκδότης, η Ελληνορθοδοξία θα ήτο η πρώτη πνευματική δύναμις παγκοσμίως! Σας βεβαιώ κε Ανδριόπουλε! Το κήρυγμα του Ευαγγελίου θα είχε εύρη τον πλέον αυθεντικόν εκφραστήν του: τον Εκκλησιολόγον!
Χαίρετε και αγαλλιάσθε!

Πανσές είπε...

Φίλτατε Παναγιώτη,
επιτρέψατε μοι να μεταβώ εις την ιδικήν σας κόλαση, την προτιμώ απο αυτήν που μου υπόσχονται οι ...κάθε λογής "εκκλησιολόγοι"

Ανώνυμος είπε...

Προς τον κυριο γοχ δυο λόγια: δεν γνωρίζω τί είναι ο εκκλησιολόγος και ποια η χρήση του μα μπορώ να υποθέσω. Όμως ο τρόπος που σκέπεστε στο παραπάνω σχόλιό σας με ταξιδεύει πολλά χρόνια πίσω, στον μεσαίωνα και στην ιερά εξέταση, τότε που όποιος δεν συμφωνούσε... επεφτε στην πυρά.
Αν πάλι καταλαβα καλά ο κ. Αλέκος όπως τον ονομαζετε πρεπει να "θιχτηκε" από σχόλια αναγνωστων και όχι από το αρθρο. Αν κάτι τέτοιο ισχυει τοτε απαληθευεται η παραπάνω άποψή μου.
Ποιός είσαι εσύ που θα αναγκάσεις τον άλλον να σκεφτεται σαν εσενα? Δημοκρατία δεν υπάρχει στην εκλησία, ηθική δεν υπάρχει στην εκκλησία?
Όταν θα δεις την "ελληνορθοδοξια" να διαλύεται, όχι από [εξωτερικούς κινδυνους] αλλά από καποιους σαν ε.ενα τότε θα χορευεις.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΙΣΤΟΛΟΓΟΣ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ.
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ.
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ Η ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ;
ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

κ.Ανδριόπουλε,
περιμέναμε από εσάς διαφορετική στάση.
Πιστέυσαμε ότι υπάρχει πλέον ένας γενναίος που έχει το σθένος να υπερασπίζεται έως τέλους τις απόψεις του με οποιοδήποτε κόστος. Κάναμε όμως λάθος. Αφού γράψατε ότι γράψετε, τώρα τα παίρνετε πίσω δειλιάζοντας μπροστά στην απειλή ενός εξωδίκου;
Όλο αυτό σε μένα λέει ότι όσα γράφατε ήταν ψέματα ή ανακρίβειες.
Πηγαίνετε στο διακστήριο και αποδείξτε ότι οι χαρακτηρισμοί σας για τον εν λόγω κύριο έχουν βάση.
Αλλιώς θα έχετε υποπέσει στη μεγάλη αστοχία της κατάκρισης προκαλώντας ταυτόχρονα σκάνδαλο σε όλους εμάς τους αναγνώστες σας.
Ελπίζω να διαθέτετε ακόμα την ελάχιστη αιδώ να δημοσιεύσετε το σχόλιό μου.

Ευχαριστώ
Μάριος Γεωργόπουλος
θεολόγος

Ανώνυμος είπε...

εις τον κ. Μάριον τον Θεολόγον, και εις τους ηθικιστάς αναγνώστες,
αγαπητοί σας παρακαλώ θερμά κρατήστε τα διδάγματά σας. αφήστε μακριά το Χριστό καθώς δεν εμπλέκεται στην υπόθεση αυτή και κυρίως αφού δεν σας έχει ορίσει συνηγόρους και φύλακες της Εκκλησίας του. και να κάνετε ένα άλλο κόπο να ξαναδείτε περί τίνος πρόκειται. ο κολλιόπουλος ενοχλήθηκε από "χαρακτηρισμούς" έφαγε το μουλάρι και τον ενόχλησε το κουνούπι (ματθ 23:24 σε ελεύθερη απόδοση). επιστρέφοντας στον κ. Θεολόγο, μια ερώτηση:
τώρα ξυπνήσατε; άντε πάλι στο κρεβάτι και αφήστε τα αυτά!!

Ανώνυμος είπε...

φίλοι ιστολογοι κατι μου λέει ο τι ο ιστολόγος εχει κατι στο μυαλό του πονηρό! δεν ειναι δυνατόν να αλλαζει σταση ξαφνικά! εκτος κι αν όντως εκανε πίσω λόγω ΦΟΒΟΥ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος 11:15
Δεν αντελήφθητε το πνεύμα μου, όμως δεν ημπορώ να κάμω τίποτε γι' αυτό.
Χαίρετε!

Ανώνυμος είπε...

Καλά έκανες Παναγιώτη και τα απέσυρες... Δεν πειράζει

Ανώνυμος είπε...

PAIDIA EGW DEN KATALABA NA EXEI AFAIRESEI KATI O PANAGIWTHS. MALLON MAS DOULEUEI.
KAI DOULEUEI KAI TON ALEKO PROTISTOS

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα τον Εκκλησιολόγο για να έχω προσωπική αντίληψη. Η διαφήμιση του κ. Ανδριόπουλου με παρότρυνε να τον αγοράσω. Και τον βρήκα ως υπέροχη εφημερίδα με πολλά σημαντικά άρθρα κληρικών και λαϊκών. Νομίζω ότι αξίζουν συγχαρητήρια εις τον κ. Αλέκο Κολλιόπουλο για την επιτυχημένη προσπάθεια. Του τηλεφώνησα για να γίνω τακτικός συνδρομητής.

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε δεν σκέφθηκες πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;
Τί σου άρεσε; η πληθώρα φωτογραφιών α
πο μια θρησκευτική πανήγυρη τόσο συνηθισμένη για να αποδείξει τα αμαπόδεικτα;Η συνέντευξη του Κορίνθου
...κατάλαβες κάτι;

Ανώνυμος είπε...

Εύγε ανώνυμε των 4:18 Συμφωνώ με την κίνησίν σου. Ας ανεβάσωμεν την Ελληνορθοδοξίαν μας εις τα δυσθεώρητα ύψη του Μεσαιωνικού της παρελθόντος. "Εμπρός πίσω" καθά συνήθιζε να λέγη και ο Μακαριστός Χριστόδουλος. Και ο Εκκλησιολόγος συνιστά την απόλυτον Ορθόδοξον φωνήν. Ο δε κος Αλέκος επισκιάζει με την ορθόδοξον πνευματικήν του πανοπλίαν πάντα έτερον θεολόγον και φυσικώς και αυτού τούτου του κ. Ανδριοπούλου.
Καλώ άπαντας τους ευγενείς αναγνώστας του παρόντος Ιστολογίου να στηρίξωμεν τον Εκκλησιολόγον και να τον διαδώσωμεν μετά φόβου Θεού. Έν τεύχος δι' ημάς και εν για το καφενείον, ως θα έλεγε και ο αρχηγός του ΛΑΟΣ!
Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΕΙ. ΟΦΕΙΛΟΜΩΝ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΩΣΩΜΕΝ ΔΙ' ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΙΣ ΑΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ. ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΑ ΒΑΣΙΛΕΥΣΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ.
Εϊναι μία μοναδική ευκαιρία να διαδώσωμεν ομού με την Ελληνορθόδοξον πίστιν μας και την γλώσσαν μας και την μαγειρικήν μας και αυτή ταύτην την ελληνική νοοτροπίαν μας. Φανταστείτε ένα πλανήτην ωργανωμένον ως η σύγχρονος Ελλάς μας.

Ανώνυμος είπε...

Για τον ανώνυμο 4 Οκτώβριος 2008 2:32 πμ

Απευθύνομαι στον κ.Ανδριόπουλο και όχι σε σένα, εκτός και αν ονομάζεσαι ανδριόπουλος ή έχεις οριστεί συνήγορος του κ.Ανδριόπουλου. Γι'αυτό τα ειρωνικά σου σχόλια αλλού. Έχουμε χορτάσει από ανώνυμους του είδους σου.

Μάριος Γεωργόπουλος
θεολόγος

Ανώνυμος είπε...

πληθώρα ΛΑΟΣ και Χριστοδούλου βλέπω. πρόοδος καμία.
όλος ο κοσμάκης έγινε ξαφνικά θεολόγος και κριτής των θεολογικών θεμάτων.. ούτε πότε γεννήθηκε ο Χριστός δεν ξέρει. άμα βρείτε τον Κ. εκκλησιολόγο σε κάνα γήπεδο ρωτήστε τον να μάθετε.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος 11:24
Ο Χριστός ήταν (από την ανύπαρκτη πόλη) Ναζαρέτ...

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους, αρχίζει να λάμπει η δύναμη της επώνυμης αλήθειας! Ένας θεολόγος με υπογραφή τολμά να πει επώνυμα τη γνώμη του και να τα βάλει με τον ανώνυμο υπόκοσμο του Διαδικτύου. Όπως πολύ καλά λέτε, κύριε Γεωργόπουλε, έχουμε χορτάσει από ανώνυμους κόλακες και συνηγόρους του κ. Ανδριόπουλου.

Με αγωνιστική συμπαράσταση,

Σπυρίδων Παπαπολύβιος,
Καθηγητής

Ανώνυμος είπε...

Anonimus 11:15
K. γοχ δεν είναι οτι δεν καταλαβα το πνευσα σας, είναι οτι δεν ξέρετε τι να πείτε.

Οσο για το τελευταιο σας σχόλιο Φανταζομαι οτι είστε λάτρης της ιστορίας και των παρασμένων μεγαλίων.. Φανταζεστε για την Αγια Σοφιά πως πάλι σε χρόνια σε καιρούς πάλι δικιά μας θα ναι... αν είναι ετσι συγγνωμη που σας προσγειωνω στην πραγματικοτητα, αλλά κατι τέτοιο φαντάζει αδύνατον όπως αδύνατον φαντάζει να βασιλεψει πάνω στη γη, μετα φυσικά από την ελληνορθοδοξία η αγάπη.

ΔΕν είναι δυνατον να βασιλεψει η αγαπη όταν εσεις οι ιδιοι νομίζετε και είστε πεπισμένοι πως έξω από την ορθοδοξία, και τώρα εξω και από την ελληορθοδοξία δεν υπάρχει τιποτα καλό, θετικό, χριστιανικό. Γι αυτό και πολεμάτε μεταξύ σας σαν ορθοδοξια, γι αυτό και πολεμάτε τους ετερόδοξους, γι αυτό και πολεμάτε καθετι το μη ορθόδοξο. Με λίγα λόγια είστε εγωιστές και υπερηφανοι.
Μου φαινεται πως ολοι εσεις έχετε χασει πλέον το νοημα των πραγμάτων, εχετε απελπιστει και ασχολήστε με μικρότητες προσπαθώντας να χτίσετε έναν φανταστικό κόσμο.
Και κάτι άλλο. Μην ξεχάσετε στον νεο ελληνορθόδοξο κόσμο να φυτεψετε βατοπεδια. Περισσότερα κράτη, περισσότερες κυβερνήσεις, περισσότερα λεφτά στις τσεπες σας.

Ανώνυμος είπε...

βαριέμαι Κ. Μάριε που απαντώ σε σένα και στον Καθηγητή συναγωνιστή σου αλλά τι να κάνω; πάλι ξύπνησατε; είπα να πάτε και οι δυο για ύπνο!
και να κοιμηθείτε με τους εφιάλτες του ανώνυμου υποκόσμου του διαδικτύου.
αφού σας μάθανε να υπογράψετε, το ΠΑΜΕ μαζεύει υπογραφές για ένα συνδικαλιστή να πατε να τη βάλετε εκεί που χρειάζεται.
μπρος!

Ανώνυμος είπε...

ρε κ. Θεολόγε όταν ο Παναγιώτης και άλλοι θεολόγοι γράφανε και υπογράφανε τις θέσεις τους για κάποια θέματα εσένα δεν σε είδα πουθενά ούτε με τους υπέρ ούτε με τους- ςκατά. αλλού οι μαγκιές

Ανώνυμος είπε...

για το Χριστό ρώτησα πότε και όχι πού! παρακαλώ να διαβαστούν τα θέματα και δεύτερη φορά!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος 5:01
Καλώς αναγνώσατε φίλε Ανώνυμε! Είμαι λάτρης της Ελληνο-Ορθοδόξου παραδόσεως και υπέρ της αναβιώσεως της Βυζαντινής μας Αυτοκρατορίας! Μάλιστα! Αναπολώ νοερώς τα καταπληκτικάς εκείνας ενδόξους σελίδας της Ιστορίας μας. Το σεπτόν ιερατείον δίκαζε και κατεδίκαζε όποιον δεν επιθυμούσε, εφήρμοζε τας γνωστάς από την σύγχρονον ιστορικήν πραγματικότητα μεθόδους των Αφγανών Ταλιμπάν: ρικοτομήσεις, καυλοκοπήσεις και λοιπούς ακρωτηριασμούς. Εφήμρωζε την απόλυτον δεσποτείαν, την υποταγήν εις το θέλημα των Αυτοκρατόρων και του πανσέπτου κλήρου. Οποίαι όμορφαι δομαί διακυβερνήσεως! Δεν υπήρχον ούτε Εβραίοι Σιωνισταί, ούτε δημοκρατίαι, ούτε ελευθερίαι αλλά ο λαός διαβιούσε εις τον παράδεισον της Ανατολικής Αυτοκρατορίας των Ελλήνων! Υπέροχαι εποχαί!
"Εμπρός πίσω" ή "όπισθεν ολοταχώς" διότι "πάμε κατά Ισραήλ" κατά τον αειμακάριστον και παναμώμητον και πατέρα της Εκκλησίας ημών Χριστόδουλον.
Ναι Ανωνυμέ. Τίποτε θετικόν, καλόν, άξιον, πνευματικόν, τίμιον, ευπρεπές, ηθικόν δεν ημπορεί να υπάρξει έξωθεν της Ελληνορθοδοξίας μας! Όσοι διαφωνείτε, ημπορείτε να το κάμετε.
Οι λοιπαί θρησκείαι ευρίσκονται εις πλάνην και οδηγούν εις την απώλειαν. Μόνο η εκδοχή της Ορθοδοξίας υπό τον τίτλον "Ελληνορθοδοξία" διαθέτει την αλήθειαν! Μάλιστα! Οι Έλληνες έχομεν τον Χριστόν, τον ιδιωτικόν μας Θεόν και Σωτήρα του Κόσμου (και πρωτίστως ημών).
Και ο Εκκλησιολόγος υπηρετεί τον σκοπόν της καθαρής πίστως και της ευσεβείας. Διά τούτο ας τον αναγιγνώσκομεν από Άμβωνος -και πριν το Ευαγγέλιον θα ήτο καλύτερον- αφού τα καταπληκτικά άρθρα των διαφόρων ρασοφόρων είναι υπέρτερα νοηματικώς από τον απλοϊκόν λόγον του Ευαγγελίου.
"Όπισθεν ολοταχώς" (και μεταφορικώς διότι πολλοί αντίχριστοι θέλετε ενθυμηθή τον Κουλουσούσαν, τον Βαβύλην και άλλας μορφάς του μέχρι πρότινος εκκλησιαστικού κατεστημένου).
Εμπρός λοιπόν διά του Χριστού την πίστιν την αγίαν και την Ελληνορθοδοξίαν!!!

Ανώνυμος είπε...

Το πότε γεννήθηκε ο Χριστός παίζεται από το 4 π.Χ. μέχρι το 4-5 μ.Χ. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε... Και με την επιφύλαξε ότι μπορεί και να μην γεννήθηκε ποτέ...

Ανώνυμος είπε...

Θέλουμε τον Γεωργόπουλο, τον τσαμπουκά που τολμά να τα βάλει με τον υπόκοσμο του Διαδικτύου. Θέλουμε και Παπαπολύβιο, τον έτερο τσαμπουκά. Ώρε μάγκες με ονοματεπώνυμο. Οι χρυσαυγίτες μπροστά τους είναι κότες.

Ανώνυμος του υποκόσμου

Ανώνυμος είπε...

Ως σωστός θεολόγος θα έπρεπε να επιδιώκεις να ζεις στον παράδεισό σου! Αυτά διδάσκεις; Δε νομίζω!

Ανώνυμος είπε...

κ.Ανδριόπουλε,
λυπάμαι πραγματικά, όχι για τα ειρωνικά προς το πρόσωπό μου σχόλια των ανωνύμων του κόσμου και του υποκόσμου, αλλά για την δική σας επιλογή να τα ενθαρρύνετε δημοσιεύοντάς τα.
Ελευθερία έκφρασης ή ήθος άηθες, όπως θα έλεγε και ο π.Φιλόθεος Φάρος;
Ότι και να είναι έχω καταλάβει πλέον αρκέτα...

Ευχαριστώ για τη "φιλοξενία".
Μάριος Γεωργόπουλος
θεολόγος

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ανδριόπουλε, προς αποφυγήν ανεπιθύμητων παραναγνώσεων και παρερμηνειών, επιτρέψτε μου την ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ του σχολίου μου
5 Οκτώβριος 2008 1:35 μμ

Επιτέλους, αρχίζει να λάμπει η δύναμη της επώνυμης αλήθειας! Ένας "θεολόγος" με υπογραφή τολμά να πει επώνυμα τη γνώμη του και να τα βάλει με τον ανώνυμο υπόκοσμο του Διαδικτύου. Όπως πολύ καλά λέτε, κύριε "Γεωργόπουλε", έχουμε χορτάσει από ανώνυμους κόλακες και συνηγόρους του κ. Ανδριόπουλου.

Με αγωνιστική συμπαράσταση,

"Σπυρίδων Παπαπολύβιος",
"Καθηγητής"...

Ανώνυμος είπε...

Για ποια δυσωδία της κολακείας που δεν αντέχετε, μιλάτε κ.ανδριόπουλε;
Το θυμιάτισμα που ρίχνετε στον Άγιο Ναυπάκτου τι είναι;

εκκλησιαστικός υπόκοσμος

Ανώνυμος είπε...

Μάριος Γεωργόπουλος και Παπαπολύβιος Σπυρίδων. Θεολόγος και Καθηγητής αντίστοιχα. Και δηλαδή τώρα σας ξέρουμε; Μήπως παραμένετε "ανώνυμοι" και σας ξέρει μόνο η μάνα σας; Υπογράφετε λες και μας λέει κάτι το όνομά σας. Σιγά τα ωα... Οι τίτλοι πο επικαλείστε νομίζετε ότι σας προσδίδουν κύρος; Είστε πολύ βαθιά νυχτωμένοι αμφότεροι. Και φοβερά εγωπαθείς.

Ανώνυμος είπε...

Anonimus 5:01
Προς κ. γοχ. Αν και μετα την αναγνωση του τελευταιου σας σχολίου δεν έχω πολλά περιθωρια συνεχισης σοβαρου διαλόγου θα κάνω το καλύτερο που δυναμαι για να μπορεσουμε να παραμείνουμε στα πλαίσια του λογικού και εφικτού.
Καταλαβαίνω, λοιπόν, οτι η εκκλησία ασκούσε πολιτική και μαλιστα σκληρή. Κατι αντιστοιχο με την ιερα εξέταση στην δυση.

Οι Έλληνες έχομεν τον Χριστόν, τον ιδιωτικόν μας Θεόν και Σωτήρα του Κόσμου. Αυτό αν το πάρομε στα σοβαρά θεωρείται βλασθημια. Μπορουμε να το παρουμε στα αστεία. Ξερετε έχω ιδιωτικο αεροπλάνο, ιδιωτική παραλία αλλά μου λείπει ενας ιδιωτικός Θεος. Που μπορώ να βρώ εναν, ξερετε?
Καλό για σας θα ήτανε να είστε λίγο πιο ρεαλιστης και προσγειωμένος.
Eρωτω: Πώς είναι δυνατον μια ορθοδοξία που χαρακτηριστικό της είναι η ξενοφοβία και ο εγωκεντρισμός να διαδοθεί δι'ολων των μεσων εις απασαν την γην?

Τελος σας αφιερωνω τον παρακάτω στοιχο που νομιζω οτι σας αντιπροσωπευει απόλυτα.
Δυστυχής! Παρηγορία μόνη σού έμενε να λές περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος 3:23
Αγαπητέ ανώνυμε! Έχε θάρρος. Τα περασμένα μεγαλεία άτινα σου προανέφερα δεν είναι τίποτε εμπρός εις αυτά που θέλουσι έρθη. Ο ελληνικός λαός έχει μέσα του τας απολύτους αρετάς και κατέχει την Αλήθειαν, που είναι ο ΧΡΙΣΤΟΣ! Δεν είναι ώρα να κλαίμε διά την απωλεσθείσαν δύναμίν μας αλλά καιρός να ανασυγκροτηθώμεν και να κάνωμεν τον κόσμον Ελληνοχριστιανικόν. Δεν αναγνωρίζομεν τίποτε άλλο σαν ανώτερον από την ιδικήν μας ελληνοχριστιανικήν ιδεολογίαν. Ναι εις την επιστροφήν εις το Βυζάντιο! Ναι εις την επιστροφήν εις τον Μεσαίωνα! Ναι εις το θεοκρατικόν κράτος των παπάδων-μουλάδων! Είμεθα άπαντες τεταγμένοι να υπηρετώμεν έναν Βασιλέα: τον Ιησούν και φυσικώς τους αντιπροσώπους του εις την Γην: τους ιερείς!!
Είναι δυνατόν να διαδοθή αγαπητέ Ανώνυμε, όπως και εις το παρελθόν: δια της βίας. Ο εκχριστιανισμός ολοκλήρων λαών πώς νομίζεις ότι πραγματοποιήθη; διάβασε εκκλησιαστικήν ιστορίαν και θα ίδεις πόσο πολύ ελεύθερα έγιναν οι Ρως λ.χ. ορθόδοξοι. Διά το καλό τους, τους εκχριστιανίσαμε βεβαίως. Ημείς κατέχομεν την αλήθειαν αυθεντικά και τους την επεβάλομεν! Πάντοτε διά την σωτηρία τους! Και εις το Βυζάντιον όταν έκαμε κάτι ο αυτοκράτωρ ο κόσμος ηκολούθη ... διά το καλόν του.
Μην ανησυχής λοιπόν: ο τρόπος υπάρχει. Αρκεί να βρεθή και η θέλησις.
Μην λησμονής ότι ημείς εδιδάξαμεν τον θρησκευτικόν φανατισμόν, τον ιερόν πόλεμον (τζιχάντ), την μισαλλοδοξίαν και ανεσχέσαμεν κάθε δύναμιν πολιτισμού. Ημείς κατηργήσαμεν τήν επιστήμην, εξεδιώξαμεν τους αριστείς του πνεύματος και τους αντικατεστήσαμεν με τους φανατικούς διά Χριστόν σαλούς, με τους ερημίτας, και με τόσους άλλους χαρακτηριστικούς της ψυχοπαθολογίας τύπους.
Εξάλλου οι προφητείαι των διαφόρων αγίων της πίστεώς μας όλο γιά επέκτασιν εθνικήν και θρησκευτικήν ομιλούν. (π.χ. Κοσμάς ο Αιτωλός)
Μη φοβού Ανώνυμε!

Ανώνυμος είπε...

To βυζάντιο και κάθε εγκόσμιο μέγεθος
δεν ταυτίζονται με την Εκκλησία.
Το οποιοδήποτε παρελθόν δεν κρίνε
ται με τα μάτια του παρόντος και τις
ιδεοληψίες του,ούτε βέβαια με ειρωνί
ες και ισοπεδοτικές λογικές τύπου αρι
στερών κομμάτων στην Ελλάδα.Κατατοπι
στικό εν προκειμένω είναι το βιβλίο
του Ν.Γιανναδάκη,"Δύο εκδοχές της ιστορίας"εκδ."Αρμός".
Όσον αφορά την ιερά εξέταση που λει
τούργησε στην Ανατολή,'οπως και στη Δύση,είναι καλό να βλέπουμε τα
πράγματα όπως έχουν.Στη Δύση έγινε
θεσμός-κατεστημένη νοοτροπία με εκκλησιαστική αποδοχή.Στην Ανατολή
όσο ακραίες μορφές κι άν πήρε-απερί
φραστα καταδικαστέες-ποτέ δεν έτυχε
καθολικής αποδοχής και πάντοτε καταδικάζονταν απο την αυθεντική εκκλησιαστική συνείδηση.Στους δε μα
ζικούς εκχριστιανισμούς μη λησμονού
με ότι ο λαός σε όλα και όχι μόνο
στη θρησκευτική πίστη ακολουθούσε
τους ηγεμόνες του,έως προσφάτως.Ό
σο κι αν δεν μας αρέσει αυτό με τα σημερινά δεδομένα,δεν μπορούμε να
τα αξιολογούμε με τα ματογυάλια του σήμερα.Αλλιώς θα πέσουμε στα ίδια λάθη που επικρίνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι ανώνυμε που δεν διαφωνείς με την ουσίαν των όσων υποστηρίζω. Χαίρομαι που απορρίπτεις τας αντιχρίστους αριστεράς δυνάμεις. Χαίρομαι που ασχολείσαι μετά της Βυζαντινής ημών Ιστορίας. Εδώ δεν υπήρξε Ιερά Εξέτασις διότι λειτουργούσε διαφορετικώς το σύστημα. Οποίαι όμορφαι σκηναί διαδραματίζοντο εις την Βυζαντινήν Αυλήν, όπου λόχου χάρις μητέρα δολοφονούσε τα τέκνα της και εγένετο αυτοκρλατειρα και Αγία! Καμμία Δύσις δεν έφθασε εις τοιούτον υψηλόν Ορθόδοξον Θεολογικόν ύψος. Καμία Ιερά Εξέτασις δεν εχρειάσθη εις το Βυζάντιον διότι δεν επέτρεπαν καν αι διδασκαλίαι των γραμμάτων και των επιστημών -όσων υπήρχον-. Εφρόντιζον οι ημέτεροι πρόγονοι-καλόγεροι να μην επιτρέψωσι έτερό τι παρά τα ιερά γράμματα της Ελληνορθοδοξίας μας.
Εμπρός πίσω λοιπόν, αγαπητέ μου Ανώνυμε!

Ανώνυμος είπε...

κ. γοχ
όπως βλέπεις το χιούμορ δεν είναι χαρακτηριστικό των ευσεβών χριστιανών. Είναι έξω από τη φύση τους.

Ανώνυμος είπε...

Βεβαίως και είναι έξω από την φύσιν ημών. Είναι του διαβόλου. Εις το Βυζάντιον δεν εγέλων οι άνθρωποι. Προσηύχοντο αενάως.

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλοι ψάξετε λίγο την Ιστορία του λεγόμενου ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ και τότε θα διαπιστώσετε ότι εκεί αλλοτριώθηκε η Εκκλησία. Εκεί θέλανε ιερωμένους ευνούχους κατα το πρότυπο των αξιωματούχων του ιερού Παλατίου και ευτυχώς που η Α! Οικουμενική σύνοδος δεν το αποφάσισε και το περιόρισε στους επισκόπους, αλλά και αυτοί εκαναν 7 αιώνες να το δεχτούν. Σήμερα όμως καμαρώνουν που είναι άκαρπες συκιές. Η πλάκα είναι ότι όταν αναφέρονταο στην νεολαία λένε ¨ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ¨.

Ανώνυμος είπε...

K γοχ τα πιστευεις αυτά που γραφεις ή μας δουλευεις?
Ζήτα την Πόλη να δουμε θα σου την δώσουνε οι Τουρκοι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν τα λέγω εγώ αυτά Ανώνυμε. Οι άγιοι Πατέρες που τιμούμε μάς τα διδάσκουν. Και ο Πατρο-Κοσμάς ομιλεί διά την κόκκινην μηλέα" και διά άλλα "περίεργα και θωμαστά". Εκπλήσσεσαι διότι τα ακούς από κάποιον άγνωστον σχολιαστήν και σου φαίνονται περίεργα. Ο αειμακαριστός και παναμώμητης και πατήρ ημών Χριστόδουλος έλεγε πολύ πιο προκεχωρημένα πράγματα προς την ιδίαν κατεύθυνσιν αλλά τον ελάμβανες εις τα σοβαρά. Είναι ίσως επειδή φορούσε ράσα. Έτσι τον εθαύμαζες. Αλλιώς, εάν φορούσα απλώς πανταλόνι θα ήτο εις ακόμη "γραφικός τύπος" ως ο Λιακόπουλος, ο Πλεύρης, ο Καρατζαφέρης, ο π. Μεταλληνός, ο π. Ρωμανίδης, ο Γιανναράς καί έτεροι πολλοί. Και εγώ ευλογημένε, τι διαφορετικό πρεσβεύω από τους προαναφεθέντας;
Την Πόλιν θα την πάρομεν εάν πιστεύσωμεν εις την Ελληνορθοδοξία μας: λέγουν άραγε ψέμματα οι Πατέρες; δεν θα είναι πάλι δικιά μας με χρόνους και καιρούς; Φευ!
Άπαντες οι πνευματικοί μας ταγοί, ως αυτοί ούστινας σου προανέφερα, είναι υπέρμαχοι της δυναμικής εξαπλώσεως της Ελληνορθοδοξίας. Δεν υπάρχει τίποτε άλλον αληθινόν, ως ήδη προείπον εις προηγηθέντα σχόλιά μου.
Μία ποίμνη, εις ποιμήν! Μία Ελληνορθόδοξος ποίμνη και ο Ιησούς -διά των αντιπροσώπων του εις την γην, ποιμήν. Είμεθα πρόβατα αγαπητέ Ανώνυμε! Πρόθυμα να σφαγώμεν δια του Χριστού την πίστιν την αγίαν και την Ελληνορθοδοξίαν!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε γοχ;;;;;!!!!!σκοτίστηκα για το Βυζάντιο.Φοβάμαι πως απλώς κουβεντιά
ζεις με τον εαυτό σου....δεν θεωρώ ό
τι κατάλαβες γρι(κατά το γοχ)από τα γραπτά όσων προαναφέρεις(ουδείς αλάθη
τος),αλλά με αυτή την λογική εγω προσωπικά απορρίπτω τον Χριστό που έ
βαλε πρωτον τον ληστή στον παράδεισο
και είπε πως οι πόρνες και οι τελωνες
οδηγουν το κάρο προς τη βασιλεία των
ουρανών.Ούτως ή άλλως ο Χριστός είναι
σκάνδαλο,ιδιαιτέρως δε για τους πουριτανούς και εξυπνάκηδες τούτου
του κόσμου.
ο σάλος

Ανώνυμος είπε...

@ ευλογημένε μου Σαλέ (Σαλός ίσως και μάλλον όχι Σάλος, όμως δεν επιμένω)
Εάν μετά από τόσα πολλά σχόλια δεν έχεις αντιληφθή το πνεύμα με το οποίον ομιλώ, δεν είμαι εις θέσιν να κάμω κάτι. Και είναι μάλλον ή βέβαιον πως συ δεν κατανοείς τους ανθρώπους ούστινας προανέφερον αφού δεν κατάφερες να συλλάβης τα βοώντα και κράζοντα συνομιλιακά υπονοήματα των γραφομένων μου.
Ρίξε μίαν μάλλον προσεκτικήν ματιάν εις τα σχόλιά μου ευλογημένε μου και θα ίδης περισσότερα εν αναφορά με το τι κατανοώ εγώ και τι συ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΚ,Φίλε
κοινή η αφετηρία,διαφορετικός ο τρόπος.
ο σάλος.

Ανώνυμος είπε...

Ρε δε καταλάβατε ακόμα ότι ο γοχ κάνει πλάκα;

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ....ΕΙΝΑΙ Ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΤΗ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ;;;

panagiotisandriopoulos είπε...

Το θέμα είναι απλό, ανώνυμε 11.30

Η εφημερίδα του ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ, όλα με κεφαλαία για να μην προσβληθεί, Αλέξανδρου Κολλιόπουλου, είναι αποτέλεσμα της ...γοητείας που ήσκησε πάνω του ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος. Και φυσικά της σημασίας που έδωσε στον εν λόγω τυπογράφο καθιστώντας τον ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ! Και ΕΚΔΟΤΗ! Και ελέγχοντα άλλες δυο εφημερίδες, αυτές των αδελφών του!
Η εφημερίδα προβάλλει συστηματικώς το "έργο της τοπικής εκκλησίας" που γίνεται από τον "αναμορφωτή" αυτής Μητροπ. κ. Χρυσόστομο.
Ο οποίος έχει καταφέρει κάτι πρωτότυπο. Να έχει ένα έντυπο πλήρως αφοσιωμένο σ' αυτόν, χωρίς να είναι της Μητροπόλεώς του! Ποιά άλλη Μητρόπολη έχει καταφέρει κάτι ανάλογο; ΚΑΜΙΑ!
Άρα, μην αμφισβητείτε τον Σεβασμιώτατο και τον κ. Κολλιόπουλο και τον κ. Στελλάτο και τους συν αυτοίς διότι δεν θα δείτε πόρτα παραδείσου. Και θα μου κάνετε παρέα στην κόλαση και δεν είναι σωστό.

Ανώνυμος είπε...

Α....ΕΤΣΙ....! Ω ΣΩΚΡΑΤΕΣ! ΓΟΗΤΕΥΕΙΣ ΜΕ ΚΑΙ ΦΟΡΜΑΤΤΕΙΣ ΚΑΙ ΑΤΕΧΝΩΣ ΚΑΤΕΠΑΔΕΙΣ...ΚΑΙ ΠΟΙΕΙΣ ΜΕ ΩΣΠΕΡ ΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑΡΚΗ ΤΗ ΘΑΛΑΤΤΙΑ(ΨΑΡΙ, ΚΟΙΝΩΣ ΚΑΛΟΥΜΕΝΟ "ΜΟΥΔΙΑΣΤΡΑ")!

Related Posts with Thumbnails