Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ

Η δεύτερη μέρα της επίσημης επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου στο Κίεβο (Σάββατο 26 Ιουλίου) περιλάμβανε μια εντυπωσιακή τελετή στην πλατεία της Αγίας Σοφίας. Εκεί σε μια ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα μια εξαιρετική μικτή χορωδία απέδωσε απίθανα μέλη! Ο Πατριάρχης και ο Ουκρανός Πρόεδρος Γιουσένκο απευθύνθηκαν με ομιλίες τους προς το Ουκρανικό Έθνος, με αφορμή αυτή την επέτειο των 1020 ετών από τον εκχριστιανισμό των Ρως στο Κίεβο.


Η τελετή ήταν άκρως εντυπωσιακή! Απίστευτη οργάνωση! Τα πλήθη που είχαν συρρεύσει για την τελετή και υπέμεναν και το ψιλόβροχο, παρακολουθούσαν και από γιγαντοοθόνες που είχαν στηθεί σε μεγάλη ακτίνα από την εξέδρα.


Ο κόσμος κρατούσε ουκρανικές σημαίες και παρακολουθούσε με ευλάβεια θα έλεγα την τελετή. Τα μέτρα ασφαλείας πολύ αυστηρά!

Ο Άγιος Βλαδίμηρος και η Αγία Όλγα, οι φωτιστές των Ρως (εξωτερική τοιχογραφία).

Αναμένοντας τον Πατριάρχη μας συνέλαβε ο φακός του φωτογράφου του Ουκρανού Προέδρου. Με την Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία υπό τον Λυκούργο Αγγελόπουλο θα ψάλλουμε στο τρισάγιο που θα τελέσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο μνημείο των θυμάτων από την πείνα (1932-1933).

Ο Πατριάρχης και ο Ουκρανός Πρόεδρος μεταβαίνουν στο μνημείο των θυμάτων για το τρισάγιο. Καταθέτουν ένα καντήλι μνήμης! Καταθέτουν και οι Αρχιεπίσκοποι Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και Αλβανίας κ. Αναστάσιος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails