Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

ΔΡΟΜΑΙΟΣ 13 - ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΝΕΚΕΝ

Η Ιδιωτική Οδός ανήρτησε αμέσως προχθές την είδηση ότι ο Δήμος, δια του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, ζητούσε την δια των σχολείων ενημέρωση των μαθητών για την συναυλία του Σάκη. Σήμερα βλέπω δημοσιευμένη στον Τύπο ανακοίνωση της παράταξης Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία "Πάτρα Μπροστά" όπου σημειώνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

''Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο αντιδήμαρχος “Πολιτισμού”, Α. Σκαρμέας, έστειλε επιστολή στην διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να ενημερώσει για το πανάκριβο “πολιτιστικό” γεγονός της συναυλίας του Ρουβά και το πότε θα πραγματοποιηθεί. Με μεγαλύτερη όμως έκπληξη πληροφορηθήκαμε την ανταπόκριση του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να το ανακοινώσει στα σχολεία... Έτσι θέλουν τη νέα γενιά: αποχαυνωμένη και χωρίς δικαιώματα..."

Θα πει κανείς ότι δεν είναι φοβερό αυτό που έγινε. Τόσα πια συμβαίνουν. Όμως δεν μπορώ να παραβλέψω τον Ελύτη: "Μια νομοθεσία εντελώς άχρηστη για τις Εξουσίες θα 'τανε αληθινή σωτηρία".

- Η εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ δημοσιεύει σήμερα επιστολή γονέων που τα παιδιά τους συμμετείχαν στην παράσταση του Καρναβαλικού Κομιτάτου, με την οποία απαντούν σε όσα έγραψε η δημοσιογράφος Α. Μπακοπούλου και είχε σχολιάσει το παρόν ιστολόγιο. Στους γονείς απαντά ο Κ. Μάγνης. Νομίζω ότι το θέμα δεν θα έχει συνέχεια.

Πάντως ας κρατήσουμε το ουσιώδες. Κάθε δημόσια τοποθέτησή μας μπορεί και πρέπει, προσθέτω, να έχει και τον αντίλογό της ή τον επ' αυτής διάλογο. Αυτό ισχύει για όλους μας. Σε μια μόνο περίπτωση "επιτρέπεται" ο μονόλογος. Τη λέει πάλι ο Ελύτης: "Να πετύχεις μονόλογο σ' όλες τις διαλέκτους του τρεχούμενου νερού".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλώς νομίζω αντέδρασe η "Πάτρα Μπροστά". Αλλά πές μου βρε Παναγιώτη: Ο Διευθυντής β/βάθιμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας γιατί βιάστηκε να παίξει το ρόλο του ενδιάμεσα ενδιάμεσου για μια εξωσχολική συναυλία;

Από εδώ και πέρα ό,τι συμβαίνει στα σχολεία από.. εξωσχολικούς θα είναι μέσα στο "κανονικό" πρόγραμμα της εκπαίδευσης;

Θου.....

Related Posts with Thumbnails